16 Şubat 2014 Pazar

Süt Reçeli


Süt Reçeli
 
Süt reçeli ya da süt karameli  ,orjinal adı ise Dulche De Leche olan bu nefis lezzeti yapmak gözümü korkutmuştu ama öyle olmadı..
Her daim mutfakta oluşumdan başında sürekli durup karıştırmakta çok zor olmadı..Sık sık karıştırdım ama sürekli değil..
Ve sonuç süper nefiskokulu bir lezzet ;))
İster kek  kurabiye üzerine hatta arasına koyabilirsiniz belki kahvaltı da ekmek üzerine sürebilirsiniz. Makaron yapıyorsanız arasına koymak için birebir bir tat tavsiye ediyorum..
 
Süt reçeli için gerekli malzemeler:
5su bardağı süt (1lt.süt)
1su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı kabartma tozu
isterseniz 1 paket vanilya da ekleyebilirsiniz ama kendi karamelize olmuş kokusu da hoşunuza gidebilir. vanilyayı en son ilave edip bir iki dakika karıştırabilirsiniz.
 
Hazırlanışı:
Derin bir tencere de süt ve şekeri kaynamaya bırakın , kabartma tozunu da ilave edin.
Sık sık bir çırpıcı ile karıştırın.
Orta ateşte sürekli değil ama sık sık karıştırırsanız dibinin tutmasını engellemiş olursunuz.
Kaynamaya devam ettikçe rengi değişmeye başlayacaktır.
Süt reçelimin kıvam alması benim 1 saat 10 dakika da oldu.
Okuduğum tariflerin çoğunda süt reçelinin durdukça koyulaştığı yazıyordu benim 1 saat 10 dakika da koyulaşmış oldugu için ocağı kapattım ve gerçekten soğudukça kıvamı yoğunlaştı..
İsterseniz daha uzun kaynatıp kıvamını dilediğinizce ayarlayabilirsiniz..
İşlem sonunda bir litre sütten yaklaşık bir su bardağı miktarında süt reçeli oluşuyor. aa niye bu kadar azaldı bir tuhaflık mı oldu demeyin :)))
 
Şekerli tatları seviyorsanız kesinlikle kaşık kaşık tüketebileceginiz lezzet..
 
Afiyet olsun ....
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder